WTC HI TOREN - Lobby kantoortoren en receptie, Amsterdam

WTC Centrale Hal

Het WTC huist mensen uit alle windstreken van de wereld. Wereldburgers met verschillende ‘roots’. Door de reizen die we dagelijks online en offline maken, verandert onze kijk op de wereld. Onze kennis van andere landen en culturen wordt steeds groter. Deze mix van culturen vormt de basis van het interieur concept ‘De wereld is je achtertuin’. 

De grote ruimte is verdeeld in een viertal eilanden die gebaseerd zijn op verschillende werelddelen: Azië, Europa, Afrika en Zuid Amerika. De ruimte op level II kent één eiland. Ieder eiland is voorzien van een karpet met daarop een luchtfoto van de Franse fotograaf Yann Arthus-Bertrand. Voor zijn foto’s voer hij regelmatig met een luchtballon om de omgeving vanuit de lucht te verkennen. Op deze manier maakte hij zijn eerste luchtfoto’s. In 1991 richtte hij Altitude op, het eerste agentschap dat een fotobank aanlegde van luchtfoto’s. Deze fotobank bevatte in 2006 300.000 luchtfoto’s, genomen tijdens meer dan 3000 vluchturen waarbij meer dan honderd landen werden overvlogen. De luchtballon van waaruit Bertrand fotografeerde, hebben we vertaald door witte, lichtdoorlatende halfronde vormen in de hoge ruimte op te hangen. Het geeft het gevoel van zweven boven de aarde weer. Ieder eiland een vitrinekast gekregen waarin objecten staan of liggen die passen bij de cultuur van het specifieke werelddeel. Daarnaast hebben we met de kleurstelling en het type meubels rekening gehouden met de sfeer van het werelddeel. Tussen de verschillende eilanden loopt een laan met abstracte bomen die ze met elkaar verbindt. Tevens breken ze de hoge ruimte. Om het achtertuingevoel kracht bij te zetten, hebben we op verschillende plekken levend groen toegevoegd.

WTC Amsterdam HI toren
Strawinskylaan 1, Amsterdam

www.wtcamsterdam.nl

Opdrachtgevers: WTC Amsterdam & CBRE Global Investors
Projectmanager: bouAd adviesgroep BV
Interieurbouwer: Coors 

Los meubilair: Holmris
B8
Bomen en ballonnen: Bouwbedrijf Jongerius | Lens BV 

Groenzorg: Verhei
Fotografie: Phenster | Mark Kuipers

Oplevering 2016
1750 m2, 150 zitplaatsen

Christiaan Huijg / 
Jean-Pierre Spierts

managing director WTC Amsterdam / asset manager CBRE Global Investors

 

“Van een grote, hoge, kille en praktisch ongebruikte ruimte werd de centrale ruimte van de H/I toren op het WTC in Amsterdam een ontmoetingsplek waar mensen afspreken, werken en een broodje eten. >Door één van de gebruikers die voorheen bij Spaces zat te werken, wordt het 'de parel van Amsterdam' genoemd. Dat is wellicht wat overdreven ;-) maar het geeft in mijn optiek aan hoezeer het ontwerp van Pubblik&Vos aansluit bij de gebruikers van het WTC. Een mooi compliment voor Pubblik & Vos!”

recensie wtc hi toren Amsterdam

streepje

MEER VAN ONS WERK

DELFTSE POORT
Lobby, kantoortoren en bar
WTC AMSTERDAM
Lobby, kantoortoren en receptie
WTC UTRECHT
Lobby en bedrijfsrestaurant