WELGELEGEN - Stadscafé, Groenlo

Welgelegen Stadscafe01

In 1890 gebouwd als woning, daarna verbouwd tot horeca, vervallen en nu prachtig gerenoveerd en verbouwd tot een horecagelegenheid waar het leven gevierd kan worden. Voor dit bijzondere project bedachten we een concept waarin de vier seizoenen van het jaar een belangrijke rol spelen. Vanwege de vier verschillende gebieden die Welgelegen kreeg: de villa, de serre, de tuin met kas en het boothuis. Maar ook vanwege haar historie. De herinneringen die hier voor veel mensen liggen.

Van zonnige momenten met strak blauwe luchten tot herfstbuien, temperaturen onder 0, en alles daar tussen in. Want ook het leven kent seizoenen. Het concept was een schot in de roos en werd daarna door ons vertaald naar het ontwerp voor het interieur, de huisstijl, menukaarten en de website. Dit alles in nauwe samenwerking met de opdrachtgever.

Welgelegen
Ruurloseweg 1, Groenlo
www.welgelegen.nl

Opdrachtgevers: Claudia en Wiljon Wellink
Architect: Rob Rasquin
Interieurbouwer: The Set Company
Fotografie: Phenster | Mark Kuipers

Oplevering 2015: 1500 m2, 141 zitplaatsen, villa en serre, 160 zitplaatsen boothuis, 200 zitplaatsen terras

Claudia Wellink

Opdrachtgever

 

“Vier het leven in al haar facetten en geniet is onze lijfspreuk bij Welgelegen geworden. Het is bijzonder prettig om met Marjolein en Tessa te werken.

Dankzij de intensieve samenwerking hebben we het maximale behaald! Pubblik&Vos houdt je scherp en is professioneel. Daardoor is Welgelegen ”the place to be” geworden. Het is tijdloos en tegelijkertijd hip, laagdrempelig en toch van een grootstedelijke allure. Het ontwerp wordt door de gasten ervaren als een warme deken waardoor ze langer blijven dan ze van plan waren!”

recensie welgelegen

streepje

MEER VAN ONS WERK

WELGELEGEN
Boothuis
LE QUARTIER
Brasserie
BRASSERIE BARDOT
Brasserie