Iedereen weet dat een hotel meer is dan een aantal kamers met bedden, net zoals een restaurant meer is dan wat tafels met stoelen. Maar wat maakt een hotel nou tot die speciale plek waar je steeds naar terugkeert? Waarom wordt een restaurant of kantoor een favoriete plek om te zijn? En hoe krijg je mensen over de vloer die je graag wilt hebben?

Niet keurig maar met een randje Zo lang als ik me kan herinneren ben ik bezig met vorm, kwaliteit en authenticiteit. Ik ben bereid om kilometers te fietsen voor het lekkerste brood van de stad, de beste koffie, die ene fijne winkel. Daar waar dingen op hun plek vallen, dat voel je. Voor ons begint iedere nieuwe opdracht met het schrijven van een verhaal in tekst en beeld. Hier ontstaat de ziel van het geheel, het DNA. De reden waarom je je ergens fijn voelt. En terugkomt. Vanuit het verhaal volgt het ontwerp: de indeling, het kleurgebruik, het meubilair, de verlichting, naam en grafische identiteit. En dan niet helemaal keurig, maar met een randje.

Storytelling met interieur Zoals voor de twee vrienden uit Utrecht met plannen voor een visrestaurant. Voor hen bedachten we het volgende verhaal: Vriendschap tussen mannen is als vissen. Ongecompliceerd en recht door zee. Van ’s nachts uit vissen gaan en overdag de netten drogen. Sterke verhalen vertellen over de laatste vangst, maar nooit op een lege maag.Uiteindelijk werd dit Sea Salt Saloon [​http://www.seasaltsaloon.nl/#​] ; een ongecompliceerde plek waar het leven met een korreltje zout wordt genomen. Wij noemen dat storytelling door middel van interieurontwerp.

Samen on tour Om de wensen en zorgen van onze klanten goed te begrijpen, gaan we eerst met hen op pad. We bezoeken locaties die door ons met een reden zijn uitgekozen, fietsen door de stad, lunchen samen en raken zo in gesprek. We gaan on tour. Daarna beginnen wij met het verhaal. Een proces van schrijven en beelden zoeken; Intuïtief, toegewijd en nieuwsgierig. Net zo lang tot het klopt, en we kunnen starten met het interieurontwerp.

PS: Ben je op zoek naar inspiratie voor je eigen hotel, restaurant of kantoor? Neem dan een kijkje op onze website of stuur ons een mail. Wie weet fietsen we binnenkort een keertje op. Tessa Vos is mede-eigenaar van Pubblik & Vos, een ontwerpbureau voor horeca, kantoren en merkidentiteiten.